haşlanmış tavuk sosu


Haşlanmış tavuk sosu: Haşlanmış tavuk sade yenebileceği gibi, çeşitli soslar hazırlanarak soslu olarakta yenilebilir. Tavuk bütün olarak haşlanır, porsiyonlanır ve üzerine sos gezdirilerek sofraya konur. Ya da, tavuk parçaları ayrı olarak haşlanır ve soslanır. Tavuk parçalarından tavuk budu, tavuk (baget) inciği, tavuk (kalçası) üst budu veya tavuk göğsü haşalanarak soslu yemeğe uygundur.

Haşlanmış tavuk sosu malzemeleri yapımında, salça, un, soğan, sarımsak, domates ve karabiber, kimyon, kırmızı pul biber veya toz kırmızı biber kullanılır. Bu amlzemeleri damak tadınıza göre artırmak mümkün. Haşlanmış tavuk sosu yapımında su kullanmak yerine haşlanmış tavuğun haşlama suyunu kullanmak daha uygundur.

Haşlanmış tavuk sosunu ben çoğu zaman şöyle yaparım: Yağ içinde soğanı kavurur, üzerine bir kaşık un katar tekrar kavurrum. Un kavrulduktan sonra, az miktarda domates ve biber salçasını ilave ederim ve kavurrum. En son tavuk suyunu, baharatları ve tuzu ilave ederim. Soğanın dirili gidinceye ve sosun kıvamı tutuncaya kadar, sosu pişirrim.

Ne güzel değil mi? vefasızlar. Bak sizler için neler hazırlıyorum.

Bu blogdaki popüler yayınlar

10 kişilik pirinç pilavı

erişte nasıl pişirilir

tavuk eti nasıl marine edilir

tavada somon nasıl yapılır