düdüklü tencerede etsiz nohut yemeği yapılışı


Düdüklü tencerede etsiz nohut yemeği nasıl pişirilir? Düdüklü tencerede nohut yemeği iki yöntemle pişirilir. Birincisi, nohut düdüklüde veya tencerede yarı pişmiş şekilde haşlandıktan sonra süzülür ve yemeğin pişirilmesine geçilir.  Düdüklü tencerede en güzel nohut pişirme yöntemi şöyle; nohut bol su içinde en az 8 saat ıslatılır. Islanan nohutun suyu değiştirilir, ocakta bir taşım kaynatıldıktan sonra süzülür ve düdüklü tencerede yemeği yapılır. Nohutu bir taşım kaynatmadan da yemeği yapılır. Ama, nohutun insan bedeninde gaz yapmaması için bu yapılması gereken doğru bir işlemdir.

İki su bardağı ölçüsünde nohut düdüklü tencerede nasıl pişirilir? Akşamdan bol su içine konan nohut sabaha kadar ıslatılır. Nohutun su içinde 10-12 saat boyunca kalmasının bir sakıncası yoktur, önemli olan nohutun iyice şişmesidir. Ardından suyu değiştirilir ve bir taşım kaynatılır süzülür. Düdüklü tencereye 5-6 yemek kaşığı zeytinyağı konur ve sıra ile bir soğan, bir kaşık salça kavrulur. Ardından ıslanmış ve gazı alınmış nohut, 4 su bardağı kaynar su düdüklüye ilave edilir. Düdüklünün kapağı kapatılır. Düdüklü tencerenin ilk düdüdük sesinden sonra, ocak gaz ayarı iyice kısılır ve saata bakılır. 35 dakika bitiminde düdüklü ocaktan alınır, düdüklünün özelliğine göre havası alınır veya su ile soğutulur. Ardından kapak açılır, yemeğin tuzu ilave edilir ve karar hale getirilir. Afiyet olsun.

Bu blogdaki popüler yayınlar

10 kişilik pirinç pilavı

erişte nasıl pişirilir

tavuk eti nasıl marine edilir

tavada somon nasıl yapılır