pırasa düdüklüde kaç dakikada pişer


Pırasa düdüklüde kaç dakikada pişer? Pırasa düdüklüde orta ısıda 5 dakikada pişer. Pırasa yemeği nasıl yapılır? Pırasa, en fazla yemek çeşitine sahip sebzeler arasındadır. Başta zeytinyağlısı olamak üzere; etli, kıymalı, pirinçli ve bulgurlu tencere ve fırın yemekleri yapılır. Ayrıca çorbası, kavurması, mücveri, keki ve böreğinin yapıldığını saymak gerekir. Pırasa yemeğinin en güzel şekli, tencere veya düdüklü tencerede pişirilen zeytinyağlı pırasa yemeğidir. Zeytinyağlı pırasa yemeği yapılırken içerisine pirinç veya bulgur katılır. İnsanlar arasında damak zevki farklıdır, fakat zeytinyağlı pırasa yemeğine yakışan katkı malzemesi pirinçtir.

Zeytinyağlı pırasa yemeği tencerede kısıkta 30 dakikada, düdüklü tencerede orta ısıda 5, kısıkta ise 10 dakikada pişer. Düdüklü tencerede pişirilen pırasa yemeğinin lezzetine doyum olmaz. Yapılan bütün yemeklerde malzeme ölçüsü ve yemeğin pişirilme süresi çok önemlidir. Aynı önem, yapılan pırasa yemeği içinde geçerlidir. Bir kilo pırasa kullanılarak yapılan pırasa yemeği için; iki su bardağı su kullanılır. Pırasa yemeğini ister tencerede, isterseniz düdüklü tencerede yapılsın aynı ölçüde su kullanılır. Birde, pırasa yemeği tencerede yapılırken yumuşaması için en az on dakika süre ile kendi suyu ile kavrulur.

Pırasa yemeği yarım kilo veya bir kilo pırasa kullanılarak yapılıyor olsa bile, yemeğin malzeme ölçülerinde fazlaca değişiklik yapılmaz. Özellikle yemeğe ilave edilecek su miktarı aynı kalır ve pişirilme süresi değişmez. Tencerede ve düdüklü tencerede yapılan pırasa yemeğenin tek farkı; tecerede pişirilen pırasa kavrulur, düdüklü tencerede pişirilen pırasa kavrulmaz. Pırasa yemeğine salça kullanırken miktarı yarım kaşığı geçmemelidir. Fazla kullanılan salça yemeğin tadını burar ve yemek fazla lezzetli olmaz. Yemeğe ilave edilecek salça miktarı yemeğin rengini kıracak kadar olmalıdır.

Resimde görünen zeytinyağlı pırasa yemeği; orta ısıda 5 dakika süre ile düdüklü tencerede pişti. Bu yemek için 600 gr. doğranmış pırasa, 1 tane havuç, 5 kaşık zeytinyağı, 1 tatlı kaşığı domates salçası, 1 tane orta boy soğan, 1.5 kaşık pirinç, 1 çay kaşığı toz şeker, 1 tatlı kaşığı tuz ve 2 su bardağı su kullanıldı. Yemek düdüklü tencerede yapılırken yağ içinde sıra ile soğan, havuç ve salça kavruldu. Ardından 2 bardak sıcak su, tuz ve şeker ilave edildi. Yemeğin tuzu karar hale getirildi. Üzerine pırasa ve pirinç ilave edildi, karıştırıldı. Düdüklü tencerenin kapağı kapatıldı, düdük sesinden sonra 5 dakika süreyle normal ısıda pişirildi ve limon suyu ile servis yapıldı.

Bu blogdaki popüler yayınlar

10 kişilik pirinç pilavı

erişte nasıl pişirilir

tavuk eti nasıl marine edilir

tavada somon nasıl yapılır