pastırmalı ıspanak yemeği tarifi


Pastırmalı ıspanak yemeği tarifi: Ispanak yemeği ocak üzeri tencerede ve fırında yapılır. Ispanak, sebzeler arasında en fazla yemeği yapılan sebze çeşitidir. Ispanak çorbası başta olmak üzere etli, kıymalı, pirinçli, bulgurlu, köfteli, mantarlı, nohutlu, yumurtalı, kavurmalı, tavuklu onlarca çeşit yemek ıspanak kullanılarak hazırlanabilir. Bu yemeklerin yanında ıspanak püresini, ıspanaklı böreği, ıspanaklı keki ve ıspanaklı gözlemeyi saymak gerekir. Ispanak yemeği zeytinyağlı ve tereyağlı yapılabilir. Tarifimde olduğu gibi, pastırmalı ıspanak yemeğinin tadına doyum olmaz.

Pastırmalı ıspanak yemeği nasıl yapılır? Pastırmalı ıspanak yemeği yağ, soğan, salça ve ıspanakla yapılalabildiği gibi; yemek içerisine bulgur ve pirinç katılarakta yapılabilir. Pastırmalı ıspanak yaparken yarım kilo ıspanak için elli gram pastırma yeterlidir. Pastırma, istenirse üzerindeki çemeniyle kullanılabilir. Önemli olan pastırmalı ıspanak yemeği yaparken, pastırmayı yağ içerisinde fazla kavurmamak gerekir. Pastırma fazla kavrulduğunda üzerindeki çemen yanar ve ıspanak yemeğini acı yapar. Bu da yemek için istenilen bir tat değildir.

Yarım kilo ıspanakla pastırmalı ıspanak yemeği için; yarım kilo ıspanak, üç yemek kaşığı zeytinyağı, bir orta boy soğan, bir tatlı kaşığı domates salçası, bir kaşık pirinç, elli gram pastırma ve bir su bardağı su yeterlidir. Ispanak ayıklanır, yıkanır ve doğranır. Tencerede sıra ile soğan, salça yağ içinde kavrulur. İri doğranmış pastırma ve bir su bardağı sıcak su üzerine ilave edilir ve karıştırılır. Üzerine ıspanak ve pirinç ilave edilir. Ispanaklar pörsüyene kadar karıştırılır. Ardından yemeğin tuzu karar hale getirilir. Tencere kaynayınca kapağı kapatılır ve ocak kısılır. Ağır ateşte ıspanak 20 dakika pişirilir ve ocaktan alınır.

Bu blogdaki popüler yayınlar

10 kişilik pirinç pilavı

erişte nasıl pişirilir

tavuk eti nasıl marine edilir

tavada somon nasıl yapılır