balık çorbası nasıl yapılır


Balık çorbası tarifi, nasıl yapılır? Balık çorbası için beyaz etli balık tercih edilsede, her çeşit balık kullanılarak yapılır. Balık çorbasında balık eti, balık suyu, havuç, patates, soğan, kereviz sapı gibi çeşitli sebzeler kullanılır. Çorbayı tatlandırmak için başta maydanoz, sarımsak ve karabiber gibi baharatlar kullanılır. Çorbayı terbiye etmek için yerine göre un, yumurta sarısı ve limon suyu kullanılır.

Balık çorbası nasıl yapılır: Çorbası yapılacak balık önce temizlenir. Ardından ağır ateşte kaynayan su içerisinde 15 dakika süre ile haşlanır. Balığın haşlama suyu içerisine istenirse kereviz sapı, maydanoz ilave edilebilir. Haşlanan balık süzülür. Haşlama suyu bir kenarda tutulur, balık eti kemik ve kılçıklarından ayrılır.

Tencerede yağ içinde soğan kavrulur. Üzerine küp doğranmış patates, havuç, balık suyu ilave edilir ve sebzeler yumuşayıncaya kadar pişirilir. Ardından yumurta sarısı ve limon suyu ile hazırlanan terbiye ve balık eti ilave edilir. Çorba bir taşım kaynatılır, ocaktan alınır ve baharat ve tuzu ilave edilir. İstenirse üzerine taze nane, maydanoz serpilebilir.

Bu blogdaki popüler yayınlar

10 kişilik pirinç pilavı

erişte nasıl pişirilir

tavuk eti nasıl marine edilir

tavada somon nasıl yapılır