yeşil mercimek etli etsiz pişirme: tencere, düdüklü tencere


Yeşil mercimek etli etsiz pişirme: tencere, düdüklü tencerede nasıl pişer. Etli mercimek yemeği veya etsiz mercimek yemeği en güzel düdüklü tencerede pişirilir. Fakat, her insan düdüklüde yeşil mercimek yemeğini pişirmeye cesaret edemez. Çünkü, yeşil mercimek düdüklü tenceredeki yüksek basınç altında pişerken un ufak olur. Eğer, mercimeği pişirirken gerekli önlemler alınırsa düdüklü mercimeği aynen normal tenceredeki gibi pişirir. Bu önlemlerin başında düdüklü tencerenizin özelliklerini ve mercimeğin üretim tarihini bilmeniz gelir.

Yeşil mercimek üretim tarihi itibariyle 2 yıl içerisinde tüketilmelidir. 2 yılını doldurmuş mercimek (beklemekten dolayı) fazlaca su kaybedeceğinden geç pişer ve fazlaca suya ihtiyaç duyar. Bu nedenle miadı dolmamış mercimekle yemek yaparsanız mercimeğin pişme süresi ile riske girmemiş olursunuz. Birde, deneme amaçlı düdüklünüzle bir kez ölçülü olarak mercimek yemeği yapın ve malzeme ölçülerini ve pişme süresini bir yere not edin. İkinci yemek yapışınızda sonuçları karşılaştırın.

Yeşil mercimek yemeği yapılırken mercimek su içerisinde bekletilir veya ön haşlama yapılır. Tencerede mercimek yemeği yapamak isterseniz; mercimeği yumuşayıncaya kadar haşlayın, süzün ve ardından yemeğini yapın. Ya da, mercimeği su içerisinde bekletin süzün ve yemeğini yapın. Her iki şekilde yapılan mercimek yemeğinin pişme süreleri farklı olacaktır. Islatılmış mercimek tencerede 50 dakika sürede pişer. Yumuşayıncaya kadar haşlanmış mercimek ise, 30 dakika sürede pişer.

Düdüklü tencerede yeşil mercimek yemeği nasıl pişirilir. Düdüklüde en kolay mercimek yemeği şöyle yapılır. Mercimeği ve üzerini kapatacak miktarda suyu tencereye koyun. Tencere kaynamaya başladığı anda tencereyi ocaktan alın. Ardından mercimeği süzgece alın ve üzerinden soğuk su geçirin. Düdüklüde yağ içinde sıra ile soğanı ve salçayı kavurun. Üzerine mercimeği ve suyunu ilave edin. Düdüklü tencerenizin özelliğini dikkate alarak yemeğinizi pişirin. Kullandığım düdüklü, mercimek yemeğini 5 dakikada pişirir.

Etli veya etsiz mercimek yemeği pişirirken; ister düdüklü kulanın veya normal tencere kullanın yemeğin su ölçüsü 1/3 dir. Yani, bir ölçü yeşil mercimek yemeğine üç ölçü kaynar su kullanılır. Mercimek yemeğinizi erişteli veya şehriye katkılı yapmak isterseniz, su ölçüsünü artırmanız gerekir. Birde yeşil mercimek yemeğini yaparken yemeğin tuzunu yemek piştikten sonra ilave ederseniz, yemeğiniz hiçbir zaman tuzlu olmaz.

Bu blogdaki popüler yayınlar

10 kişilik pirinç pilavı

erişte nasıl pişirilir

tavuk eti nasıl marine edilir

tavada somon nasıl yapılır