mutfakta kullanılan pratik ölçü alma kapları

Mutfakta kullanılan pratik ölçü alma kapları nelerdir? Yemek yaparken malzemeler göz kararı ile kullanılırsa, yemeğinizin tekrarlanabilir olmasını sağlayamazsınız. Yani, bir önceki yaptığınız yemeğin tat ve lezzetini ikinci yapışınızda yakalayamazsınız. Bu sebeple mutfaklarda malzemeleri ölçmek için mutfak terazisi veya çeşitli kaplar kullanılır. Mutfağınızda nasıl kap kullanmanız gerektiğine siz karar vereceksiniz.

Resimde görünen bardak, fincan ve kaşıklardan oluşan basit ölçü kapları malzeme ölçümlerinizi kolaylaştırır. 6 ve 7 numaralı su bardaklarından birini ailenizin nüfus sayısına göre seçmelisiniz. 6 numaralı su bardağı nüfusu 2 ila 4 kişi arasında olan aileler için ideal ölçü kabıdır. 7 numaralı su bardağı ise, nüfusu 4 kişiden fazla olan aileler için idealdir.

6 numaralı su bardağı 200 gr. su alır. 7 numaralı su bardağı ise, 250 gram su alır. 7 numaralı su bardağı Amerikan (cup) ölçüsüne denk gelir. Piyasada bardak üreticileri bu iki bardak tipini standart ölçüsünde yaparlar ve satarlar. Yani, siz nüfus sayınıza göre bu bardaktan birini seçer ve kullanırsınız.

5 numaralı çay bardağı piyasada bulunan standart çay bardağıdır. Aynı ölçüde beli ince olan bardakları her yerde bulabilirsiniz. 5 numaralı çay bardağı 100 gr. su alır. Eğer, 6 numaralı su bardağını kullanıyorsanız onun yarısı kadar su alır. Bu özelliğinden dolayı 1/2 su bardağı malzeme ölçülerini almak için idealdir.

Bu blogdaki popüler yayınlar

10 kişilik pirinç pilavı

erişte nasıl pişirilir

tavuk eti nasıl marine edilir

tavada somon nasıl yapılır