tas kebabı nasıl yapılır ve malzemesi


Tas kebabı nasıl yapılır? Tas kebabı arzuya göre; dana eti, kuzu eti, hindi eti ve tavuk eti kullanılarak yapılır. En lezzetli tas kebabı dana etiyle yapılır. Diğer etlerle yapılan tas kebabı da güzel olur. Tas kebabı yapımında et, kuşbaşı doğranır ve yağ içinde kavrulur. Üzerine sıra ile soğan, salça ilave edilir ve kavrulur. Ardından sıcak su ve baharat ilave edilir, yemek pişmeye bırakılır. Tas kebabı istenirse tencerede, düdüklü tencerede ve fırında pişirilebilir.

Tas kebabında istenirse kullanılacak malzemeler; sarımsak, sivri biber ve domatestir. Baharat olarak karabiber, pul biber, kimyon ve damak zevkinize uyan her çeşit baharattır. Yemekte, domates salçası ile domatesin birlikte kullanılması, yemeği daha da lezzetlendirir. Yemeğin püf noktası, salça ve domates miktarını çok iyi ayarlamaktır. Önemli olan, domates ve salçayı fazla kullanarak yemeği ekşi yapmamaktır. Resimdeki tas kebabı dana etiyle yapılmıştır.

Bu blogdaki popüler yayınlar

10 kişilik pirinç pilavı

erişte nasıl pişirilir

tavuk eti nasıl marine edilir

tavada somon nasıl yapılır