kahvaltılık kavurma tencerede nasıl yapılır?


Kahvaltılık kavurma tencerede nasıl yapılır? Kahvaltılık kavurma sabah kahvaltısında süper gider. Özellikle, sarıları az pişmiş kahvaltılık kavurma ile yapılan tereyağlı yumurtanın tadına doyum olmaz. Hele de sabah sofrada fırından taze çıkmış, bölünce buharı tüten somun ekmeği olursa gel keyfim gel. Böyle olursa durumlar, kim sevmez kahvaltılık kavurmayı. Kahvaltılık kavurma, şarküteri ve marketlerde bol bulunan pahalı bir gıda maddesidir. İçerisinde yağ miktarı az olan; kahvaltılık Rize kavurması, kahvaltılık Trabzon kavurması, görüntü ve lezzet açısından muhteşemdir. İyi de, bu kahvaltılık kavurma işini bizler evde yapabilirmiyiz derseniz, yanıtım evet olacaktır.

Et ve yağı temin ettikten sonra evde kahvaltılık kavurma yapmak çok basit, kavurmanızı yaparsınız. Kahvaltılık kavurma iki amaçla yapılır. İlki, kavurmayı yaparsınız bir iki öğünlük olur, yer tüketirsiniz. İkincisi ise; kahvaltılık kavurma yapar, uzun süre saklamak istersiniz. Bu sebeplerden dolayı, kavurmayı ne amaçla yapacağınıza bağlı olarak; et, yağ ve kavurmayı saklamak için bir kaba ihtiyacınız olacaktır. Adı üzerinde, kahvaltılık kavurma fazla yağlı ve tuzlu olmaz. Bu yüzden yapacağınız kavurma en fazla birkaç ay buzdolabında saklanacaktır. Fazla miktarda kavurma yapıpta, kavurmayı küflendirmeyin.

Kahvaltılık kavurma nasıl yapılır? Kahvaltılık kavurma yaparken benim malzeme ölçüm şöyle; bir kilo et için 200-300 gr. iç yağı veya kuyruk yağı ve bir yemek kaşığı tuz kullanırım. Et olarak, koyun, dana fark etmez. Kavurma yaparken en az bir kilo et kullanmanız gerekir, unutmayın. Gelelim kahvaltılık kavurmanın yapımına. Eti ve yağı doğradıktan sonra; eti tencereye koyar rengi dönünceye kadar kavurrum. Sonra ocağı kısar, kapağı kapatır ve et suyunu çekinceye kadar, arada bir karıştırır ve kavrulmasını beklerim. Et suyunu çekince tuzunu atar ve ocaktan alırım. Bu süre etin durumuna göre 1 ila 1,5 saatı bulur.

Başka bir tencerede yağı kavurduktan sonra kıkırdağını alırım ve kavurduğum eti koyarım. Et hafif kızarana kadar kavurur ve ocağı kapatırım. Kavurma biraz soğuduktan sonra, saklayacağım kap içerisine yağını süzerek alır, sıkıca basarım. Bir süre bekler, tencerede arta kalan yağı ısıtır ve kavurmanın üzerine dökerim. Bu işlerimi tamamladıktan sonra, kavurma kabımı açık olarak uygun bir yerde donuncaya kadar bekletirim. Kavurma donduktan sonra üzerini kapatır, buzdolabında sakalar ve ihtiyaç duydukça tüketirim. Kahvaltılık kavurma bereketsiz oluyo nedense, fazla saklanamıyor, çabucak tükeniveriyor.

Bu blogdaki popüler yayınlar

10 kişilik pirinç pilavı

erişte nasıl pişirilir

tavuk eti nasıl marine edilir

tavada somon nasıl yapılır