şam tatlısı hamuru şerbeti yapımı malzemesi


Şam tatlısı hamuru, şerbeti, yapımı ve malzemesi: İnternette sayısız tarifi bulunan, fakat verilen tariflerle yapılan tatlının bir türlü gerçek şam tatlısına benzememesi yüzünden, bu tarifi sizlerle paylaşıyorum. Bu tarifle yaptığınız şam tatlısı sizi ve tadanlarını memnun edecektir. Şam tatlısı hamuru hazırlanırken, hamur önce sıvı olacak. Sonrasında bekleyen hamurun içindeki irmik şişecek ve hamur katılaşacak. Hamurun üzerine fıstıkları yerleştirmek için; önce hamuru bıçakla dilimleyerek fıstık konacak yerlerini belirleyin, ardından dilimlerin üzerine fıstıkları dizin. Dilimler bir süre sonra kaybolacağını unutmayın.

Şam tatlısı hamur malzemesi: irmik 150 gram, un 110 gram, toz şeker 170 gram, yoğurt 225 gram, üzerine yeteri kadar tuzsuz fıstık içi, 1 çay kaşığı tepelice doldurulmuş karbonat, 30 cm. lik fırın tepsisi ve içi margarinle yağlanmış.

Şam tatlısı şerbeti: Tencerede 350 gram toz şeker ile 400 gram su karıştırılıp 5 dakika kaynatılacak. Ardından yarım limonun suyu sıkılacak ve şerbet bir tık kaynatılıp ocaktan alınıp, soğutulacak.

Şam tatlısının yapımı: Tencerede toz şeker ile yoğurt (kaşıkla veya mikserle) güzelce karıştırılacak. Ardından irmik ilave edilecek karıştırılacak. Üzerine un ve karbonat elek yardımıyle ilave edilecek ve iyice karıştırılacak. Hazırlanan hamur yağlanmış tepsi içine yayılacak, üzeri düzeltilecek ve yarım saat dinlendirilecek. Ardından, üzerine fıstıklar dizilecek. Tepsi önceden 180°C dereceye ısıtılmış fırına sürülecek ve 30 dakika pişirilecek. Süre bitiminde fırından alınacak, dilimlenecek ve soğuk veya ılık fark etmez şerbet verilecek.

Bu blogdaki popüler yayınlar

10 kişilik pirinç pilavı

erişte nasıl pişirilir

tavuk eti nasıl marine edilir

tavada somon nasıl yapılır