30 dakikada tencerede imam bayıldı hazır


30 dakikada tencerede imam bayıldı hazır: İmambayıldı patlıcan, soğan, sarımsak, domates, sivri biber ve başta maydanoz olamak üzere çeşitli baharatlarla tatlandırılır. Hazırlanan imambayıldı ocak üzerinde tencerede veya fırın tepsisi içinde fırında pişirilir. İmambayıldı yemeği yapımından dolayı, nerdeyse pişirmeden sofraya konabilecek durumdadır. İmambayıldı yapmak için; patlıcan yağ içinde kızartılır, içerisine konulacak iç harç önceden pişmiş durumdadır. Bu sebeplerden dolayı imambayıldı ve kardeş yemeği patlıcan karnıyarık aynı özellikleri taşır. İmambayıldı yemeği, tencere ve fırın tepsisinde fazla yer işgal ettiğinden bir seferde ancak (patlıcanın iriliğine göre) 4 ila 6 tane patlıcan kullanılabilir.

İmambayıldı nasıl yapılır? Tencerede imambayıldı yapmak için; patlıcanların sapı soyulur, iki başından birer parmak genişliğinde kabuk bırakılır ve ortası soyulur. Soyulan patlıcanlar yağ içinde kızartılır ve tencereye dizilir. İki iri soğan piyaz dogranır. Üç domatesin kabuğu soyulur kuşbaşı doğranır. İki sivribiber kuşbaşı doğranır, bir tutam maydonoz ve dört diş sarımsak kıyılır. Tava içerisine dört kaşık zeytinyağı konur ve sıra ile soğan, sarımsak, sivri biber ve domates kavrulur. Üzerine karabiber, kimyon, tuz ve üzerini örtecek miktarda (1.5 su bardağı) sıcak su ilave edilir. İç harç 15 dakika kısık ateşte pişirilir ve en son maydanoz ilave edilir.

Tencredeki patlıcanların karnı kaşık kullanılarak oyulur ve içerisine susuz iç harç konur. İç harcın suyu tencereye ilave edilir. Patlıcanların üzerine süslemek için sivri biber ve domates dilimleri konur. Tencerenin kapağı kapatılır ve ağır ateşte yaklaşık 30 dakika süre ile imambayıldı pişirilir. Pişmiş imambayıldı soğutulduktan sonra sofraya konur. Fırında imambayıldı yapımında da aynı işlemler uygulanır. Tencerede ocak üzerinde pişirilen imambayıldı ile fırın tepsisine dizilip fırında pişirilen imambayıldı arasında hiç bir fark yok. Kolayınıza hangisi gelirse, o yöntemle imambayıldı yemeğini yapabilirsiniz. Kolay gelsin.

Bu blogdaki popüler yayınlar

10 kişilik pirinç pilavı

erişte nasıl pişirilir

tavuk eti nasıl marine edilir

tavada somon nasıl yapılır