terbiyeli makarna çorbası

Terbiyeli makarna çorbası: Makarna çorbası, ana malzeme makarna olarak sebzeli, haşlanmış (nohut, mercimek vs. gibi) bakliyatlı, haşlanmış etli, kavrulmuş kıymalı, kavurmalı ve hatta sucuklu gibi aklınıza gelen her çeşit malzeme ile yapılır. Makarna çorbası sade olarak yapılabildiği gibi, terbiyeli olarakta yapılabilir. Makarna çorbasının terbiyesi için yumurta, un, yoğurt kullanılabilir.

Makarna çorbasına aroma vermek için sarımsak, nane ve çeşitli baharatlar kullanılabilir. Çorba suyu için su ve et suyu kullanılabilir. Tereyağı, zeytinyağı ve yemekte kullanılan diğer yağ çeşitleri çorba yapımında kullanılabilir. Tatlandırıcı olarak domates salçası, biber salçası birlikte veya ayrı ayrı kullanılabilir. Aynı şekilde, çorba içerisinde salça ve domates ortak kullanılabilir.

Makarna çorbası yapımı çok kolay olduğu halde, çorbada kullanılacak malzemelerin ölçüsünü tutturmak dikkat gerektirir. Bilirsiniz, makarna haşlanmaya başladıktan sonra şişer. Makarnanın şişmesinden sonra hacmi büyür. Bu büyümeden dolayı, makarna tencere içerisinde büyük yer kaplar. Bu nedenle çorbanın makarna ve su ölçsüsünü dengeli ayarlamak lazım.

Terbiyeli yoğurtlu salça soslu makarna çorbası yapımı için : 5 su bardağı su, 1 su bardağı dolusu küçük makarna, 1 tatlı kaşığı domates salçası,1 kaşık tereyağı yeterlidir. Çorbanın terbiyesi için 1 su bardağı yoğurt, 1 yumurta ve 1 kaşık un kullanılır. Yapımı ise şöyle: Makarna haşlanır ve yoğurt, yumurta, un karıştırılır çorbaya ilave edilir. Ardından çorba 5 dakika kaynatılır ve üzerine tereyağında kavrulmuş salça ve kuru naneli sos gezdirilir. En son çorbanın tuzu ilave edilir.

Bu blogdaki popüler yayınlar

10 kişilik pirinç pilavı

erişte nasıl pişirilir

tavuk eti nasıl marine edilir

tavada somon nasıl yapılır