salçalı karnabahar yemeği nasıl yapılır


salçalı karnabahar yemeği nasıl yapılır? Bir bütün karnabahardan karnabahar yemeği nasıl yapılır, gayet basit. Öncelikle karnabaharın hangi çeşit yemeğini yapmak istediğimize karar vermemiz gerekir. Sonrası, ilgili yemeğin malzemelerini tedarik ederek yemeğimizi yapmaya başlayabiliriz. Karnabaharın çorbasından tutun da böreğine varıncaya kadar çok çeşitli yemeği yapılır. Karnabahar yemeğini kuşbaşı etli, kıymalı, zeytinyağlı, karışık sebzeli olarak tencerede ve fırında yapmak mümkün. Yeter ki karnabaharla ne yapmak istediğinize karar verin ve birkaç ayrıntıya dikkat ederek karnabahar yemeğinizi yapın.

Karnabaharı pişirirken yemeğin tuzunu ve suyunu ayarlamak dikkat ister. Çünkü, karnabahar şeklinden dolayı yemeğin sosu içerisinde altüst edilerek karıştırılamaz. Diğer bir konu ise, sebzenin bırakacağı kendi suyunun miktarı bilinmediğinden yemeğe su verirken dikkatli olmak gerekir. Ayrıca, yemeğin tuzunu tam kararında ayarlamakta ince ayar gerektirir. Karnabahar yemeği 1.5 su bardağı ölçüsünde su kullanılarak, tencerede ve kısık ateşte elli dakikada pişer. Karnabahar yemeği yaparken yemeğin sosu ayrı bir kap içerisinde hazırlanırsa, yemeğin tuz ölçüsüde halledilmiş olur.

Salçalı karnabahar yemeği nasıl yapılır. 600 gram karnabahar koçanından ayrılır, yıkanır ve süzülür. Ardından tencere içerisine dizilir. Bir tane orta boy soğan yemeklik doğranır. Bir kap içerisinde beş kaşık zeytinyağı ısıtılır. Üzerine soğan ilave edilir kavrulur. Ardından yarım kaşık domates salçası ilave edilir ve kavrulur. Üzerine 1.5 su bardağı sıcak su, karabiber ve tuz ilave edilir. Sosun tuzu ayarlanır ve sos bir taşım kaynatılır. Ardından sos karnabaharların üzerine dökülür. Tencere bir kez fokur fokur kaynatılır, kapağı kapatılır ve ocak tamamen kısılır. 50 dakika bitiminde ocak söndürülür.

Bu blogdaki popüler yayınlar

10 kişilik pirinç pilavı

erişte nasıl pişirilir

tavuk eti nasıl marine edilir

tavada somon nasıl yapılır