1 saatte tencerede zeytinyağlı taze barbunya


1 saatte tencerede zeytinyağlı taze barbunya: Bir kilo kabuklu barbunya fasulyesini iç ettiğinizde, yaklaşık altı yüz gram civarında iç barbunya fasulyesi çıkar. Barbunya fasulyesinin etli veya zeytinyağlı olarak yemeği yapılır. Taze barbunya fasulyesi ocak üzerinde tencerede pişirilebildiği gibi, ateşe dayanıklı kaplar kullanılarak fırın içerisinde de pişirilebilir. Taze barbunya yemeğini yapmazdan önce, barbunya haşlanır ve ardından yemeği yapılır.

Zeytinyağlı taze barbunya nasıl yapılır. Yarım kilo iç barbunya fasulyesi ağır ateşte 25 dakika haşlanır ve süzülür. Birer tane havuç ve patates küp doğranır. Bir çay bardağı zeytinyağı içinde sırayla doğranmış bir soğan, havuç ve yarım kaşık salça kavrulur. Üzerine barbunya fasulyesi, patates, iki diş sarımsak, dört su bardağı sıcak su konur ve karıştırılır. Tencere kapalı olarak ağır ateşte barbunya fasulyesi yumuşayıncaya kadar (1 saat) pişirilir.

Tencere ocaktan alınır ve yemeğin tuzu karar hale getirilir. Ardından bir tutam kıyılmış maydanaoz yemeğin üzerine serpilir. Zeytinyağlı taze barbunya yemeği soğuduktan sonra limon suyu ilave edilerek servis yapılır. Zeytinyağlı taze barbunya yemeği yaparken sızma zeytinyağı kullanırsanız (yağın burukluğunu gidermek için) bir çay kaşığı dolusu toz şeker ilave etmeniz gerekir.

Bu blogdaki popüler yayınlar

10 kişilik pirinç pilavı

erişte nasıl pişirilir

tavuk eti nasıl marine edilir

tavada somon nasıl yapılır