kıymalı biber dolması yapmanın püf noktaları


Evde kıymalı biber dolması yapmanın püf noktaları: Biber dolması yaparken en büyük zorluğu, doldurulacak malzemelerin ölçüsünü tutturmaktır. Hazırlanan iç harç fazla gelirse çözümü kolay, az gelirse yapacak bir şey yoktur. Böylesi olumsuzlukları yaşamamak için, iki yol vardır. Bunlardan biri, doldurulacak sebzeleri yarıya kadar doldurduktan sonra, kalan iç malzemeleri paylaştırmaktır. Diğeri ise, iç harcı kabı içerisinde doldurulacak sebze sayısına göre bölmektir.

Normal tencereler (karnıyarık tenceresi dahil) ortalama on beş veya on altı adet dolma biber kapasitelidir. Bu sayıdaki biberi kıymalı ve pirinçli doldurmak için; 200 gr. kıyma, iki orta boy soğan, üç orta boy domates ve bir su bardağı dolusu pirinç yeterlidir. Kullanılacak baharatların (karabiber, kuru nane ve maydanaoz gibi) iç harç ölçüsüne etkisi olmayacağından hesaba katmıyoruz.

Resimde görünen sekiz adet doldurulmuş biberin iki tanesidir. Dolma yapımına başlarken önce kullanacağım tencereyi tespit ederim. Biberleri sanki doldurulmuş gibi tencereye dizdikten sonra, iç harcı hazırlarım. Bu sayede kaç tane biber dolduracağımı ve hangi tencereyi kullanacağımı bilirim. Bu yüzden yaptığım dolmalarda iç harç sıkıntısı hiç yaşamadım.

Bu blogdaki popüler yayınlar

10 kişilik pirinç pilavı

erişte nasıl pişirilir

tavuk eti nasıl marine edilir

tavada somon nasıl yapılır