tavuk kanat tencerede susuz nasıl pişirilir


Tavuk kanat tencerede susuz nasıl pişirilir? Tavuk kanat soslu veya sade olarak mangalda, tavada ve fırında kızartılır. Ayrıca, tencerede veya düdüklü tencerede haşlanır. Birde tavuk kanat, anlattığım pişirme yöntemleri dışında tencere içerisinde hiç su kullanılmadan kendi suyu ile pişirilir. Bence kanadın en güzel pişirme yöntemi tencerede kendi suyu ile pişirilmesidir.

Tavuk kanadını susuz pişirdikten sonra fırında kızartılabilir. Kızarmış kanadın lezzetide çok nefis, denemeye değer. Kanat tuzlandıktan sonra sade olarak susuz pişirilebildiği gibi, çeşitli baharatlarla tatlandırdıktan sonrada pişirilebilir. Damak zevkinize uygun olarak kanadı pişirmezden önce istediğiniz baharatları kullanabilirsiniz.

Tavuk kanat tencerede susuz nasıl pişirilir: Resimdeki görüntü, kanadın susuz olarak pişirilmesi için hazırlanmıştır. Kanat yıkanır ve süzülür. Ardından üzerine tuz, karabiber, pulbiber serpilir ve karıştırıldıktan sonra tencere içerisine yayılır. Tencere kapağı kapalı olarak ocak üzerine alınır ve en kısık ateşte 50 dakika pişirilir.

Bu blogdaki popüler yayınlar

10 kişilik pirinç pilavı

erişte nasıl pişirilir

tavuk eti nasıl marine edilir

tavada somon nasıl yapılır