sahanda yumurta nasıl pişirilir


Sahanda yumurta nasıl pişirilir? Yumurta; rafadan, kayısı ve katı kıvamda haşlanır. Yumurta yağ içerisinde aynen haşlandığı gibi, üç kıvamda pişirilir. Yumurta pişirmek için istenildiği miktarda yağ kullanılabilir. Yumurta pişirirken bir yumurta için, yarım çorba kaşığı yağ ölçüsü yeterlidir. Yağ çeşiti olarak zeytinyağı, tereyağı ve margarin kullanılabilir. En lezzetli yumurta ise, tereyağı ile pişirilir. Yumurta pişirirken yağ eritildikten sonra üzerine yumurta kırılır ve ağır ateşte istenilen kıvamda pişirilir.

Sahanda yumurta nasıl pişirilir
Sahanda yumurta yapmak için; ihtiyacınız kadar yumurtaya, yumurta başına yarım kaşık tereyağına ve tuza ihtiyacınız vardır. Tavada yağı erittikten sonra, üzerine yumurta kırılır ve ocak iyice kısılır. Ağır ateşte yumurta istediğiniz kıvama gelinceye kadar pişirilir. Ardından üzerine tuz, ya da çeşitli baharatlar serpilir. Yumurta pişerken üzerine kapak kapamanız sayesinde, yumurtanızı kayısı kıvamında pişirebilirsiniz.

Yumurtayı istediğiniz kıvamda pişirdikten sonra, tavayı ıslak bez üzerine oturtursanız yumurtanız aynı kıvamda kalır. Bu işi yapamazsanız, yumurtanız pişmeye devam edeceğinden bir süre sonra sertleşecektir.

Bu blogdaki popüler yayınlar

10 kişilik pirinç pilavı

erişte nasıl pişirilir

tavuk eti nasıl marine edilir

tavada somon nasıl yapılır