yemeğe tuz ne zaman atılır


Yemeğe tuz ne zaman atılır? Mutfakta hazırladığınız yemeklerin israf edilmemesi ve daha leziz olaması için yapılacaklar vardır. İşte (yemek yaparken veya yaptıktan sonra) uymamız gereken kurallara mutfak sırları diyoruz. Mutfak sırları, yemek yapan kişinin gizli hazinesidir. Hiç kuşkusus herkes yemek yapabilir, fakat her yapılan yemek lezzetli olmaz. Yemekte lezzetin sırrı, yemek yapan kişinin bilmesi gereken mutfak sırlarında saklı, öğrenmeliyiz.

Çoğu yemekleri pişirirken tuz katılmaz. Çünkü, yemek pişerken ısıdan dolayı suyu buhar olur uçar. Ne var ki, tuzun büyük bir bölümü (buharla birlikte yok olmayacağından) yemek içerisinde kalır. Kalan tuz miktarı ise, yemeği tuzlu yapar. Yemeğin tuzunu verirken tam ölçüsünde tuz kullanmak, böyle bir olumsuz sonuca zemin hazırlar. Bu yüzden, yemeklere tuz ilavesinde tam ölçünün yarısını kullanmak en iyi çözümdür.

Özellikle bakliyat türü yemeklerde, et yemeklerinde ve çorbalarda yemeğin tuzunu yemek piştikten sonra ilave etmek, en mantıklısıdır. Sebze yemeklerinde ise, yemeğin tuzu tam karar olarak verilir. Çünkü, sebze yemekleri az su ile çok çabuk pişer. Aynı şekilde pilav çeşitlerinin pişirilmeside sebze yemeklerine benzer ve pilavın tuzu tam karar olarak verilir. Salataların tuzu ise, servisi sırasında karar hale getirilir.

Bu blogdaki popüler yayınlar

10 kişilik pirinç pilavı

erişte nasıl pişirilir

tavuk eti nasıl marine edilir

tavada somon nasıl yapılır