sakız kabağı ile yapılan yemekler


Sakız kabağı ile yapılan yemekler: Sakız kabağı, mutfaklarda en fazla çeşitte yemeği yapılan sebzelerden biridir. Kabak çorbasından salatasına, kekinden böreğine, kızartmasından gözlemesine ve tatlısına kadar yüzlerce çeşit yemeğin hazırlanmasında kullanılır. Kabak tek başına yemek yapımında kullanıldığı gibi, çeşitli malzemelerle ortak yemek yapımında da kullanılır.

Kabak çeşitleri: Mutfaklarda en fazla kullanılan sakız kabağı, girit kabağı, bal kabağı, helvacı kabağı ve kestane kabağıdır. Genellikle sakız kabağı ve girit kabağı yemek yapımında kullanılır. Bal kabağı ve kestane kabağı, kabak tatlısı yapımında ve helvacı kabağı ise, kireçte kabak reçeli yapımında kullanılır.

Kabak yemeği çeşitleri: Kabak salatası, kabak mücveri, kabak dolması, zeytinyağlı kabak, kıymalı kabak, kabaklı börek, kabaklı gözleme, kabak çorbası, kabak kızartması, kabak musakka, kabak ograten, kabaklı makarana, kabak kavurması, kabak püresi, kabak bastısı, kabak kalyesi, kabaklı omlet, kabak oturtma, kabaklı kek, kabak tatlısı, kabak çiçeği yemeği, kabak çiçeği dolması, etli kabak yemeği, kabak graten, kabak turşusu, kabak reçeli ve kabak ızgara en fazla tüketilen kabak yemekleridir.

Bu blogdaki popüler yayınlar

10 kişilik pirinç pilavı

erişte nasıl pişirilir

tavuk eti nasıl marine edilir

tavada somon nasıl yapılır