yemek yaparken kullanılan ölçü kaşıkları


Yemek yaparken kullanılan ölçü kaşıkları: Yemek pişirirken yemekte kullanılacak yağ, tuz ve çeşitli baharatların miktarları ölçü kaşıkları ile alınır. Piyasada ölçü kaşıkları, büyüklü küçüklü gruplar halinde set olarak satılır. Paslanmaz çelik, plastik ya da seramik malzemeden üretilen bu ölçü kaşıklarının her biri, mililitre olarak işaretlenmiştir.

Set halinde satılan ölçü kaşıklarının ölçüsü ile çorba, tatlı ve çay kaşıklarının ölçüsü aynıdır. Üsteki resimde görüldüğü gibi, 1 numaralı çay kaşığı, 2 numaralı tatlı kaşığı ve 3 numaralı çorba kaşığı yemekte kullanacağımız çeşitli malzemelerin ölçüsünü almaya yetecektir.

Çorba kaşığı veya yemek kaşığı hangisi kolayınıza gelirse onu söyleyin, daha çok yemekte kullanılacak yağ miktarını ölçmekte kullanılır. Tatlı kaşığı, yemekte kullanılacak tuz miktarını ölçmekte kullanılır. Çay kaşığı ise, yemekte kullanılacak baharat miktarını ölçmekte kullanılır.

Çorba kaşığının yarı ölçüsü, bir tatlı kaşığının tam ölçüsüne denktir. Bir tatlı kaşığının yarı ölçüsü ise, bir çay kaşığının tam ölçüsüne denktir. Böylece, yemekte kullanılacak malzemelerin buçuklu ölçülerini gerektiği zaman tatlı kaşığı ve çay kaşığı ile almak daha kolay olacaktır.

Bu blogdaki popüler yayınlar

10 kişilik pirinç pilavı

erişte nasıl pişirilir

tavuk eti nasıl marine edilir

tavada somon nasıl yapılır